12e Kroonveiling

Op 1 december 2024 organiseert Kiwanis Apeldoorn Het Loo de 12e Kroonveiling Kunst, Design en Antiek bij Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. Een ultieme gelegenheid om uw kostbaarheden te verkopen en wellicht iets nieuws ervoor aan te schaffen. Maar ook om als zakelijke partner een bijdrage te leveren. Bent u erbij?

Opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Stichting Dutch Dental Care zodat wij schoolkinderen in Kenia van de noodzakelijke tandverzorging kunnen voorzien. Want elk kind verdient een gezond gebit!

Taxatiedag 19 oktober 2024

Op zaterdag 19 oktober is van 10.00 – 17.00 uur de taxatiedag bij Congrescentrum Orpheus. Dan kunt u, met de voorwerpen die u in zou willen brengen, naar Orpheus komen en zal een van de taxateurs u vertellen wat de geschatte waarde is.
Denkt u hierbij aan kwalitatief goede schilderijen en design en antiek objecten die u zelf kunt dragen. Helaas kunnen wij geen grote meubels veilen.

Voor de veiling nemen wij alleen items aan die een minimale taxatiewaarde van EURO 100,- hebben. In overleg met u stellen wij een minimum verkoopprijs vast. Over de verkoopprijs dient 20% commissie betaalt te worden. Mocht het item onverhoopt niet verkocht worden, dan hoeft u geen commissie te betalen. Wordt besloten uw item in te brengen voor de veiling op 1 december, dan nemen wij het in, zodat we het kunnen fotograferen en catalogiseren. Meer informatie onder Veilingvoorwaarden. De taxaties en de verkoop vinden plaats onder onder notarieel toezicht van de Notarissen van Naam.

Indien uw item een lagere taxatiewaarde dan EURO 100,- heeft, dan kunt u besluiten om dit voorwerp te schenken voor de ‘tientjes tafel’. De opbrengst komt dan geheel ten goede aan het goede doel.

Kijkdagen en veilingdag _ 30 november en 1 december

Op zaterdag 30 november (10.00 – 17.00 uur) en zondagochtend 1 december (10.00 – 12.00 uur) bestaat de mogelijkheid voor geïnteresseerden om de ingebrachte spullen te bekijken. De daadwerkelijke veiling vindt plaats op zondag 1 december vanaf 14.00 uur. Na afloop van de veiling (terwijl de administratie wordt geregeld) is er een loterij met geweldige prijzen.

Veilingkosten voor het goede doel: Stichting Dutch Dental Care

Alle mensen die meewerken aan deze veiling doen dit belangeloos: de taxateurs, de veilingmeester, de notaris, Congrescentrum Orpheus en de leden van Kiwanis Apeldoorn Het Loo. Ook zijn wij dankbaar voor de sponsoren die de kosten, die nu eenmaal gemaakt moeten worden, mogelijk maken.

Inbrenger en koper moeten elk rekening houden met 20% commissie over de verkoopprijs. De totale opbrengst van de veiling (40% per voorwerp), en eventueel niet besteed sponsorgeld, komen ten goede aan ons goede doel Stichting Dutch Dental Care, zodat zij schoolkinderen in Kenia kunnen voorzien van noodzakelijke tandverzorging.

Alle data en locatie op een rij

Taxatiedag: zaterdag 19 oktober 10.00 – 17.00 uur
Kijkdagen: zaterdag 30 november 10.00 – 17.00 uur  en zondag 1 december 10.00 – 12.00 uur
Veiling: zondag 1 december 14.00 uur
Locatie: Congrescentrum Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn