Keynotes

Kiwanis Het Loo organiseert Keynote’s over een interessant en actueel onderwerp. Onderstaande Keynote’s hebben we de afgelopen jaren georganiseerd.

5e Keynote: Paleis Het Loo veranderd en vernieuwd

Michel van Maarseveen, algemeen directeur van Paleis Het Loo, nam ons 21 februari 2023 mee naar de ingrijpende transformatie die Paleis Het Loo de afgelopen jaren heeft ondergaan: van een historisch paleis naar een eigentijds museum. De opbrengst van de lezing was voor Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Locatie Proeflokaal De Vlijt in Apeldoorn.

4e Keynote: Wonen en werken in China

Dr. Jan van der Putten was op 5 november 2019 onze 4 e keynote spreker. Van der Putten, schrijver van elf boeken over China nam ons aan de hand van zijn boek ‘Fabels over China’ mee naar hoe China zich in recordtijd van vrijwel niets heeft ontwikkeld tot supermacht. En hoe de westerse politiek de afgelopen decennia gebaseerd is geweest op misvattingen en wensdenken. Opbrengst van deze lezing was voor ‘Sint voor ieder kind’ van Stichting Leergeld. Locatie ACEC gebouw Apeldoorn.

3e Keynote: Spel en spelers in Brexit soap

Op 19 februari 2019 nam Mathijs Schiffers, Engeland correspondent voor het Financieel Dagblad, ons mee in de Brexit soap. Op een heldere en humoristische manier maakte hij de ingewikkelde materie rond de Brexit tot een begrijpelijk verhaal. Hij vertelde over zijn tocht langs de verschillende uithoeken van het Verenigd Koninkrijk waarin hij talloze Britten interviewde. Daarbij viel op hoe de Brexit saga ervoor zorgt dat deze samenleving tegenover elkaar komt te staan: noord tegenover zuid, arm tegenover rijk, oud tegenover jong. Na afloop was het mogelijk om een gesigneerd exemplaar van zijn boek ‘Brexitland’ aan te schaffen. De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan Stichting Present.

2e Keynote: Begrijp jij Amerika nog?

Het is geen toeval dat Donald Trump president van Amerika werd. Hierover vertelde Frans Verhagen, journalist, socioloog en Amerika-kenner, op 26 juni 2018 in ‘Begrijp jij Amerika nog?’. Aan de hand van de historie tot aan de huidige actualiteit van de Verenigde Staten lichtte hij dat door middel van stellingen toe. Frans schreef 14 boeken over Amerika, waaronder Geschiedenis van de Verenigde Staten en Begrijp jij Amerika nog? Zie ook http://www.meiguo.nl/  De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan Stichting Leergeld.

1e Keynote: Turkije

‘Turkije’s zoektocht naar identiteit’ was de titel van de lezing van oud-Europarlementariër Joost Lagendijk op 22 november 2017. Lagendijk is Turkije-expert en doceerde op een universiteit die inmiddels door Erdogan gesloten is. Daarbij is Lagendijk de toegang tot Turkije ontzegd, terwijl zijn vrouw in dit land woont. Tijdens onze lezing belichtte Lagendijk de politieke en economische situatie vanuit historisch perspectief waarbij hij het publiek o.a. meenam naar het voormalige Ottomaanse Rijk.

De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan Stichting Leergeld

Top