Keynotes

Kiwanis Het Loo organiseert twee a drie keer per jaar een Keynote over een interessant en actueel onderwerp. Op dit moment bepaalt een landenthema de lezingencyclus. Voorafgaand aan de lezing organiseren we een buffet op dit landenthema. Bezoekers kunnen zich tevoren voor buffet en/of lezing aanmelden.

4e Keynote: Wonen en werken in China

Oscar Garschagen is op 5 november 2019 onze 4 e keynote spreker. Hij vertelt over 10 jaar wonen en werken in China als NRC Handelsblad journalist. Specifiekere informatie volgt nog. Locatie ACEC gebouw Apeldoorn.

Bestel kaarten voor 5 november

3e Keynote: Spel en spelers in Brexit soap

Op 19 februari 2019 nam Mathijs Schiffers, Engeland correspondent voor het Financieel Dagblad, ons mee in de Brexit soap. Op een heldere en humoristische manier maakte hij de ingewikkelde materie rond de Brexit tot een begrijpelijk verhaal. Hij vertelde over zijn tocht langs de verschillende uithoeken van het Verenigd Koninkrijk waarin hij talloze Britten interviewde. Daarbij viel op hoe de Brexit saga ervoor zorgt dat deze samenleving tegenover elkaar komt te staan: noord tegenover zuid, arm tegenover rijk, oud tegenover jong. Na afloop was het mogelijk om een gesigneerd exemplaar van zijn boek ‘Brexitland’ aan te schaffen. De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan Stichting Present.

2e Keynote: Begrijp jij Amerika nog?

Het is geen toeval dat Donald Trump president van Amerika werd. Hierover vertelde Frans Verhagen, journalist, socioloog en Amerika-kenner, op 26 juni 2018 in ‘Begrijp jij Amerika nog?’. Aan de hand van de historie tot aan de huidige actualiteit van de Verenigde Staten lichtte hij dat door middel van stellingen toe. Frans schreef 14 boeken over Amerika, waaronder Geschiedenis van de Verenigde Staten en Begrijp jij Amerika nog? Zie ook http://www.meiguo.nl/  De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan Stichting Leergeld.

1e Keynote: Turkije

‘Turkije’s zoektocht naar identiteit’ was de titel van de lezing van oud-Europarlementariër Joost Lagendijk op 22 november 2017. Lagendijk is Turkije-expert en doceerde op een universiteit die inmiddels door Erdogan gesloten is. Daarbij is Lagendijk de toegang tot Turkije ontzegd, terwijl zijn vrouw in dit land woont. Tijdens onze lezing belichtte Lagendijk de politieke en economische situatie vanuit historisch perspectief waarbij hij het publiek o.a. meenam naar het voormalige Ottomaanse Rijk.

De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan Stichting Leergeld